Een huis kopen in Roosendaal of omgeving

Ben jij de beste koper 
die je kunt zijn?

De Nederlandse huizenmarkt is er een van de extremen. Om in alle omstandigheden de beste koper op het juiste moment te kunnen zijn, helpen wij je graag om helemaal voorbereid de (Roosendaalse) huizenmarkt op te gaan. Wanneer je als koper in topvorm bent, heb je de meeste kans om bij een verkoper net dat streepje voor te hebben. Wij nemen je graag mee in het proces. Van de allereerste bezichtiging tot en met het ontkurken van de fles bij een geslaagde koop!
METEEN ZOEKEN IN ONS AANBOD
Aantal woningen in verkoop
143
Gemiddelde verkooptijd 
01
MND
Aantal transacties 
afgelopen jaar
116

Kopers in topvorm hebben net dat streepje voor

Hoe bereid je je 100% voor op de huizenmarkt?

Je wilt een huis kopen. Een goede voorbereiding is dan onmisbaar. Door je goed voor te bereiden op de huizenmarkt heb je de grootste kans om bij een verkoper vooraan te staan. Dit houdt in: weten wat je kunt kopen, aan kunnen geven dat je je financiën op orde hebt en voor ogen hebben hoe het aankoopproces werkt. Deze dingen geven een verkoper rust.

Bij al deze aspecten staat De Rooy voor je klaar. We begeleiden je stap voor stap in het aankoopproces en we geven je graag hypotheekadvies. Het is bijvoorbeeld handig om te weten welke factoren van belang zijn bij het berekenen van een hypotheek, zodat je op tijd kunt zorgen dat dit in orde is. We zijn optimaal op de hoogte van de actuele prijzen in Roosendaal en omgeving en we kennen iedere wijk van binnen en buiten.

Een huis kopen kan veel vragen oproepen.

Wat is jouw budget?

Hoe weet ik wat ik kan kopen?

Voordat je je droomhuis gaat bezichtigen, moet je weten wat de mogelijkheden zijn qua budget. Het heeft geen zin om een bod uit te brengen als je geen idee hebt wat je kan. Het is dus handig om te weten hoeveel je precies kunt lenen.

Ben je op zoek naar een hypotheekadviseur om de mogelijkheden wat betreft de financiering op een rijtje te zetten? Dan schieten wij te hulp. In ons kantoor is een erkende hypotheekadviseur gehuisvest. Je kunt geheel vrijblijvend een goed onderbouwde offerte bij hem aanvragen.

Bij het berekenen van een hypotheek zijn meerdere factoren van belang. Deze factoren hebben wij hiernaast voor je opgesomd. Zo kun je je alvast goed voorbereiden op het gesprek met onze hypotheekadviseur.

Weet je na het gesprek wat je kunt en is dit een maandbedrag dat je ook daadwerkelijk wilt betalen? Dan is het zaak om ervoor te zorgen dat je financiën op orde zijn en dat je deze op korte termijn kunt overhandigen.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn?


Welke factoren zijn van belang bij het berekenen van een hypotheek?

Loan to income
Oftewel, de inkomenstoets, om te bepalen hoeveel hypotheek je kunt krijgen op basis van je inkomen.

Bruto inkomen
De hoogte van het bruto inkomen is een belangrijke factor. Let op: de maximale hypotheek zal vaak hoger uitvallen bij een vast salaris dan bij een onregelmatig inkomen.

Hypotheekrente
De actuele hypotheekrente. Hoe hoger de hypotheekrente, hoe minder je kunt lenen. Je maandlasten vallen in dit geval namelijk hoger uit.

Waarde van je droomhuis
De maximale hypotheek mag niet hoger zijn dan 100% van de waarde van het huis.

Woonquote
Het percentage van jouw inkomen dat aan woonlasten mag worden besteed.

Studieschuld
Een studieschuld vermindert het maximale bedrag dat je mag lenen. Echter is de invloed van deze schuld minder groot dan die van een andere lening.

Persoonlijke lening
Een persoonlijke lening weegt dus zwaarder bij het berekenen van een hypotheek dan een studieschuld.

Creditcardschuld
De bestedingsruimte op je creditcard wordt gezien als schuld, ook als je je bestedingsruimte niet gebruikt. Deze schuld vermindert het maximale leenbedrag.

Alimentatie
Betaal je alimentatie? Dan kun je minder lenen. Ontvang je alimentatie? Dan betekent dit niet automatisch dat je meer kunt lenen. Dit hangt af van de soort alimentatie die je ontvangt.

Een smartphone plus abonnement
Een telefoonabonnement kan flinke gevolgen hebben met betrekking tot je hypotheek. Het wordt gezien als verplichting en het wordt dus in mindering gebracht op je maximale leenbedrag.

Een private leasecontract
Ook een private lease contract heeft veel invloed op wat je maximaal kunt lenen.

Hoe werkt het aankoopproces?

Stappenplan bij het kopen van een huis

Of het nu gaat om een eengezinswoning, een stadsappartement of een villa: een huis kopen is altijd een spannende aangelegenheid. Waar moet je beginnen, waar let je op en hoe kun je het beste onderhandelen? Dit leggen we je stap voor stap uit. We begeleiden je tijdens het gehele proces.

Mijn droomhuis staat te koop. En nu?
De allereerste stap is weten wat je kunt qua budget. Het heeft namelijk geen zin om een bod uit te brengen op je droomhuis als je het niet kunt kopen. Zorg er dus voor dat je financiën op orde zijn, dat deze op korte termijn kunnen worden overhandigd én dat je precies weet wat je kunt. Mocht het nodig zijn, dan kunnen wij vrijblijvend hypotheekadvies regelen. Is alles in orde? Dan kun je een bezichtiging inplannen. Bij een bezichtiging is het belangrijk dat je weet waar je als potentiële koper op moet letten. Denk aan de bouwkundige staat van het huis en de eventuele verbouwmogelijkheden. Heb je liever iemand die je hierin begeleidt? Dan staan wij met onze kennis en ervaring voor je klaar.

Is het verstandig om gelijk een bod uit te brengen?
Ben je er na de bezichtiging nog steeds van overtuigd dat dit jouw droomhuis is? Dan is het verstandig om, voordat je een bod uitbrengt, eerst te onderzoeken of de vraagprijs reëel is. Om erachter te komen wat de woning waard is, helpen wij je graag met het beoordelen van de waarde. Hierna kun je met een gerust hart een bod uitbrengen. Ook met het uitbrengen van een bod en de onderhandelingen die volgen, staan we voor je klaar.

Let op: op dit moment staat de woningmarkt zo onder druk dat er meestal kort na de eerste bezichtiging een bod moet worden uitgebracht, wil je een kans maken op het kopen van jouw droomhuis. Wij adviseren je graag hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Het koopcontract
Gefeliciteerd! Je hebt een bod uitgebracht en het is geaccepteerd. Nu wordt de koopovereenkomst opgemaakt. Hierin worden alle gemaakte afspraken vastgelegd. Het liefst wil je zo snel mogelijk tekenen, maar mogelijk zorgt de vaktaal af en toe voor vraagtekens. Wij helpen je hiermee en zorgen ervoor dat je alles tot in de puntjes begrijpt. Na het tekenen heb je als koper drie dagen bedenktijd. Binnen deze dagen kun je van de koop afzien zonder financiële gevolgen.

Hypotheek en de overdracht
De volgende stap is het aanvragen van een hypotheek. Als je weet welke hypotheek je wilt, vraag je een offerte aan. In de offerte staat de afgesproken rente, de hypotheeksom en een lijst van de benodigde documenten. Ben je het met de offerte eens? Dan teken je en lever je de gevraagde documenten aan. Vervolgens is het wachten totdat de geldverstrekker de aanvraag volledig heeft goedgekeurd. Is dit het geval? Dan gaan de stukken naar de notaris. De financiering is rond!

Voor je het weet is het de dag van de overdracht. Vlak voor de overdracht controleer je of de woning wordt overgedragen volgens afspraak. Hierna ga je samen met de verkoper naar de notaris om de leveringsakte te tekenen. Nu komt het leukste deel: het overdragen van de sleutels! De allerlaatste stap is het tekenen van de hypotheekakte. Tijd om de champagne open te trekken!

Een bouwkundige keuring kan veel ellende voorkomen

Voorkom dat je droomhuis een nachtmerrie wordt

Als je je droomhuis op het oog hebt, dan is het verstandig om vooraf een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Dit is een onafhankelijke visuele inspectie van de woning. Het geeft je een beeld van de bouwkundige staat van het huis en inzicht in wat het kost om eventuele gebreken te verhelpen. Met een bouwkundige keuring weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt. Zeker bij oudere woningen raden wij een keuring aan.
BOUWKUNDIGE KEURING AANVRAGEN
chevron-down-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram