De geschiedenis van ons familiebedrijf

De traditionele makelaar 
met een moderne aanpak

De Rooy is sinds 1963 een begrip binnen de Roosendaalse markt. In 1963 startte Pierre de Rooy met de verkoop van huizen in en om Roosendaal. Later is dit verder uitgebouwd door zoons Marco en Arjan. De Rooy begon als een groot verzekeringskantoor en is langzaamaan veranderd in een gerenommeerd makelaarskantoor. De Rooy makelaardij werkt vanuit de warmte van een familiebedrijf met de professionaliteit die je mag verwachten van een makelaar. Alle medewerkers zijn geboren en getogen in Roosendaal, waardoor ons hart in Roosendaal ligt. Ook steunen wij zoveel mogelijk lokale bedrijven. Onze heerlijke koffie is bijvoorbeeld afkomstig van een branderij uit onze geliefde stad.
METEEN ZOEKEN IN ONS AANBOD
Aantal woningen in verkoop
150
Gemiddelde verkooptijd 
01
MND
Aantal transacties 
afgelopen jaar
116

We staan hoe dan ook altijd voor je klaar

Aankoopmakelaar of aankoopcoach?

Wanneer je een huis wil kopen is het vaak handig om je te laten bijstaan door een onafhankelijke makelaar. Deze makelaar kent de markt en de ‘regels’ van het spel. Hij of zij kan je helpen met de bezichtiging en de onderhandelingen. Een makelaar weet immers goed waar hij of zij op moet letten. Wanneer je een makelaar inhuurt om je bij te staan spreken we van een aankoopmakelaar. Hier zijn uiteraard wel kosten aan verbonden maar een goede aankoopmakelaar verdient vaak zijn eigen fee gemakkelijk terug door een betere prijs voor je te onderhandelen. 

In sommige gevallen heb je echter wel behoefte aan wat hulp, maar is het hele traject wat te veel van het goede. De Rooy Makelaardij biedt je in dat geval de mogelijkheid om hen in te huren als aankoopcoach. We informeren je dan over: 

  • Advies over je eerste stappen op de woningmarkt
  • Ondersteuning en advies tijdens de onderhandelingen
  • Checken van de koopovereenkomst en juridische stukken
  • Je kunt met al je vragen bij ons terecht

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen als aankoopmakelaar? Bel of mail dan even en we nemen contact met je op. Wil je een aankoopcoach? Het pakket voor aankoopcoaching heeft een vaste prijs. Voor € 750,- staan we je bij in het aankoopproces van jouw droomhuis.

Aanvraag aankoopcoach pakket


We staan altijd voor je klaar

Zo helpt De Rooy jou ook graag

Aankoopmakelaar of aankoopcoach
Bij de aankoop van een nieuw huis helpen we je graag. We kunnen mee naar bezichtigingen, we onderhandelen voor je, controleren de koopakte en ga zo maar door. Vind je dit niet nodig, maar wil je wel iemand die je begeleidt in het proces? Dan treden we op als aankoopcoach.
1-op-1 gesprek
Vind je een uitgebreid, persoonlijk gesprek fijner? Dan kan dit natuurlijk ook. Wij willen dat je je thuis voelt bij ons.
Persoonlijke financiële planning
Wij helpen je graag op weg naar je eigen droomhuis. Samen maken we jouw persoonlijke financiële planning, zodat je weet hoe je ervoor staat en hoe je je het beste kunt voorbereiden.

Walk-in Kennisbank

Loop eens binnen als je met vragen zit

Met meer dan 55 jaar ervaring hebben we bij De Rooy Makelaardij heel wat kennis en ervaring. We zouden deze kennis natuurlijk heel egoïstisch uitsluitend voor ons zelf en commercieel gewin kunnen inzetten, maar zo zitten wij bij De Rooy nu eenmaal niet in elkaar. De Woningmarkt is heel flexibel en de regels worden regelmatig aangepast. 

We zetten onze ervaring, kennis en scholing ook graag in voor jou! We organiseren 1 keer in de 2 weken een Walk-in Kennisbank avond. Je kunt dan zonder afspraak binnen lopen met je vragen. We helpen je graag! Kijk in de agenda (link naar agenda) wanneer de volgende Walk-in Kennisbank avond is. Heb je een korte vraag? Bel, mail of stuur een appje. Als we snel en eenvoudig kunnen antwoorden, doen we dat natuurlijk meteen.

Ons team

De Rooy Makelaardij Roosendaal

Arjan de Rooy

Eigenaar / Directeur
Register Makelaar
Register Taxateur
Taxateur Bijzonder Beheer
Arjan is sinds 2000, na zijn HEAO-MER opleiding, actief in de makelaardij. In de avonduren heeft hij zijn papieren voor de makelaardij behaald. Ervaringen heeft hij opgedaan bij verschillende projecten in de Randstad. Sinds 1996 is hij eigenaar/directeur van de Rooy Makelaardij.

Zijn deskundige en persoonlijke manier van werken wordt door veel relaties gewaardeerd. Arjan is gespecialiseerd in bestaande bouw, projectadvisering en projectontwikkeling, woningtaxaties en taxaties bijzonder beheer.
De Rooy Makelaardij Roosendaal

Edwin Frijters

Register Makelaar
Register Taxateur
Taxateur Bijzonder Beheer
Edwin is sinds 1990 werkzaam bij ons als makelaar-taxateur en is gespecialiseerd in taxaties voor woningstichtingen. Na een studie aan de Erasmus Universiteit heeft hij een periode gewerkt als adviseur stadsvernieuwing in Rotterdam. Hierna was het tijd voor een nieuw avontuur: de makelaardij. In 1995 is hij beëdigd als makelaar-taxateur.

Het mooie van het vak vindt hij de dagelijkse afwisseling in het werk. Een makelaar verkoopt niet alleen, maar adviseert ook met betrekking tot juridische en bouwkundige zaken. Een taxateur taxeert de woning en bekijkt de woningmarkt van een andere kant dan een makelaar, met de bijbehorende onderbouwing. Hierin zit de dagelijkse uitdaging in het werk, zeker nu het vak van makelaar en taxateur gescheiden zijn.

30 jaar makelaar en 25 jaar taxateur!
De Rooy Makelaardij Roosendaal

Inge van Wezel

Register Makelaar
Register Taxateur
Taxateur Bijzonder Beheer
Inge is sinds 1998 werkzaam binnen ons kantoor. Na diverse functies vervuld te hebben, heeft ze haar SVM diploma én de vaktest bij de NVM gehaald. Inge is gespecialiseerd in bestaande bouw, woningtaxaties en taxaties bijzonder beheer.

Een woning kopen en/of verkopen is voor veel klanten een emotionele gebeurtenis die ze maar enkele keren in hun leven meemaken. Inge zorgt altijd voor een fijne en persoonlijke begeleiding.
De Rooy Makelaardij Roosendaal

Marco de Rooy

Eigenaar / Directeur
Marco is sinds 1995 werkzaam op ons kantoor als directeur. In 1996 werd hij samen met Arjan eigenaar van de Rooy Makelaardij. Na een studie Bestuurskunde aan de Haagse Hogeschool en later aan de Erasmus Universiteit en de Universiteit van Leiden is hij na wat omleidingen bij de Rooy Makelaardij terecht gekomen.

Marco houdt zich bezig met alle administratieve en juridische zaken, social media en interne processen. Het eerste contact met de Rooy Makelaardij loopt meestal via hem. Ook doet hij af en toe bezichtigingen en voert hij inspecties van woningen uit.
Het mooie van de makelaardij vindt hij de afwikkeling en het contact met mensen. Klanten zoveel mogelijk de weg wijzen en helpen waar mogelijk in het vinden van de juiste woning. Het is altijd mooi om te zien hoe alle puzzelstukjes voor een klant op zijn plaats vallen.

We staan altijd voor je klaar

Agenda

In verband met de huidige coronamaatregelen zijn er op dit moment geen activiteiten. Heb je vragen? Neem contact met ons op of schrijf je meteen in als woningzoekende

Afspraak maken


chevron-down-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram